Home/Op welk kanaal is UFC-gevechtsnacht?

Op welk kanaal is UFC-gevechtsnacht?

Op welk kanaal is UFC-gevechtsnacht?

Wat is UFC en waarom is het belangrijk voor vechtsportfans?

Weet je wat best lekker is na een lange week die gevuld werd met werk en het zorgen voor mijn kinderen, Linde en Casper? Iets wat mij, Sander, en mijn vrouw, Fleur van den Berg, helemaal doet vergeten dat we volwassenen zijn met verantwoordelijkheden? Ik geef je een hint, het heeft te maken met testosteron en zweet en soms bloed. Nee, niet CrossFit. Het is UFC! Ja, dat klinkt misschien een beetje gruwelijk, maar laat me uitleggen waarom dit zo boeiend is.

Ultimate Fighting Championship (UFC) is waarschijnlijk de grootste organisatie van gemengde vechtsporten ter wereld. Het is als de Champions League van vechtsporten. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Conor McGregor of Ronda Rousey, toch? Ze zijn beiden voormalige UFC-kampioenen. En als je niet onder een steen hebt gelegen, ken je ook wel Khabib Nurmagomedov, misschien wel de meest dominante lichtgewicht fighter aller tijden.

Het is niet alleen belangrijk voor de fans, maar ook voor de vechters. UFC evenementen, zoals de UFC-gevechtsnacht, trekken miljoenen fans wereldwijd. Ook in Nederland wordt de UFC steeds populairder. Het zijn deze gevechten waar de beste van de besten samenkomen om elkaar uit te dagen, om topprestaties neer te zetten, en hopelijk om de glorie van de overwinning te beleven.

Zo vind je het juiste kanaal voor UFC-gevechtsnacht

OK, nu weet je waarom UFC zo fantastisch is, hoe vind je het juiste kanaal voor UFC-gevechtsnacht? Nou, dat is waar de dingen een beetje gecompliceerd kunnen worden. Het hangt namelijk af van je locatie en je tv-provider. Maar maak je niet druk, ik zorg dat het sneller gaat dan een KO van McGregor.

In Nederland kunnen we UFC-evenementen over het algemeen bekijken op ESPN. Maar de zender kan variëren, afhankelijk van de specifieke UFC-evenement. Af en toe worden sommige UFC-evenementen op andere zenders uitgezonden, zoals RTL-Z bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om UFC-gevechten te streamen via UFC Fight Pass, een online abonnementsdienst van UFC zelf, of op DAZN, een wereldwijde sportstreamingservice.

Wanneer is de volgende UFC-gevechtsnacht?

Een andere belangrijke vraag: wanneer is de volgende UFC-gevechtsnacht? Ik weet het, je wilt niet dat je zaterdagavond verpest wordt omdat je het gevecht van de eeuw mist. Maak je geen zorgen, ik heb de informatie die je zoekt.

De UFC evenementen vinden meestal plaats op zaterdagavond en de vechtschema is normaal gesproken te vinden op de officiële UFC-website of op de websites van de hierboven genoemde tv- en streamingsdiensten. Het is altijd een goed idee om van tevoren te controleren, want niemand wil de eerste ronde van een gevecht missen, of erger nog, de hele wedstrijd.

Nederlandse vechters om in de gaten te houden

En wat is een betere manier om een UFC-gevecht te bekijken dan te rooten voor onze eigen landgenoten? Ja, er zijn Nederlandse vechters in de UFC en sommigen van hen zijn behoorlijk goed, zeg maar gerust angstaanjagend goed.

Alistair Overeem en Stefan Struve zijn twee namen die me direct te binnen schieten als ik denk aan Nederlandse UFC-vechters. Beiden hebben in de top van hun gewichtsklassen gestreden en hoewel ze niet langer actief zijn, hebben ze de weg geplaveid voor toekomstige Nederlandse UFC-vechters. Germaine de Randamie is een andere Nederlandse UFC-vechter en de eerste vrouwelijke featherweight kampioen in de UFC geschiedenis. Ze is een ware inspiratiebron voor veel jonge vrouwelijke vechters in Nederland en wereldwijd.

Bereid je voor op de UFC-gevechtsnacht

UFC-gevechtsnacht kijken is meer dan alleen de TV aanzetten en kijken. Het is een ervaring, een ritueel bijna, een waarbij je je volledig kan onderdompelen in de wereld van de vechtsport. Maar hoe maak je het meeste van je UFC-gevechtsnacht?

Zorg dat je de regelementen van de verschillende vechtsporten die je in de UFC tegenkomt, begrijpt. Elk van de technieken die de vechters gebruiken komt voort uit een specifieke sport zoals boksen, worstelen, braziliaans jiu jitsu, judo, etc. Verder is het belangrijk om snacks bij de hand te hebben, zodat je geen enkele seconden van het gevecht hoeft te missen. En vergeet niet dat dit een sport is, dus er zullen winnaars zijn en er zullen verliezers zijn. Maar het is altijd geweldig om te kijken!

Verhalen uit de Octagon

Laat me een klein persoonlijk verhaaltje met je delen om dit artikel af te sluiten. Een paar jaar geleden, zat ik na een late werkdag op de bank met Fleur van den Berg, met een biertje in de hand, te kijken naar een UFC-gevechtsnacht. Het was een veelbelovend gevecht tussen twee top vechters. Terwijl het gevecht steeds intensiever werd, realiseerde ik me toen hoe fascinerend vechtsporten kunnen zijn. Het is niet alleen bruut geweld, het is een ballet van finesse, tactiek en volharding, een test van de menselijke wil en uithoudingsvermogen. Sinds die nacht is UFC een deel van ons leven geworden.

En zo zijn er nog meer verhalen uit de Octagon - inspirerende, fascinerende, hartverscheurende - die je zult tegenkomen als je de diepte van de UFC induikt. Dus, voor je volgende UFC-gevechtsnacht, zit lekker achterover, schakel in op het juiste kanaal, en bereid je voor op wat er komen gaat!

Schrijf een reactie